Innovation • Ny teknik • Affärsmässighet RAFO AB i Mariestad
 

Leverantörer

     
     

ARBURG

Vår leverantör av formsprutor och reservdelar är Arburg som är beläget i tyska Lossburg. Arburg är en av världens ledande tillverkare av formsprutor för bearbetning av plastmaterial med låskrafter mellan 125 kN och 5000 kN.
Användningsområdena omfattar produktion av plastdelar för motorfordon, kommunikation– och konsumentelektronik, medicinteknik, hushållsapparater och förpackningar.
Sortimentet kompletteras av robotsystem, komplexa projekt och annan kringutrustning.

Arburgs verksamhet samordnas av ett integrerat ledningssystem och är DIN EN ISO 9001 och 14001 certifierade.

Arburg finns representerad med egna organisationer i 32 städer, i 24 olika länder och av handelspartners i mer än 50 länder.
All maskintillverkning sker dock i fabriken i Lossburg, med kvalitetsstämpeln: ”made by Arburg—made in Germany”

Av mer än totalt 2000 Arburganställda så arbetar hela 1700 av dessa anställda i Tyskland. Cirka 330 ytterligare anställda arbetar i Arburgs organisationer runt om i världen.

Ytterligare information om Arburg finner du på www.arburg.com

 
   
 
 

TOOL-TEMP

Tool-Temp beläget i norra delen av Schweiz är vår leverantör av tempereringsutrustningar, kylaggregat och tillhörande produkter. Företaget är specialiserat på tempereringsutrustningar inom plast, formsprutning, gjutning, kosmetika, mat och dryckestillverkning. Tool-Temp erbjuder även skräddarsydda lösningar för specialiserade tillämpningar inom härdning och kylapplikationer.

Ytterligare information om Tool-Temp finner du på: www.tool-temp.ch

 
   
 
 

HAHN AUTOMATION

Hahn Automation är en fullserviceleverantör med huvudkontoret beläget i Rheinböllen i södra Tyskland och produktionsanläggningar i tyska Reinheim och Schwarzenburg i Schweiz.
Företaget är tillverkare och systemintegratör av linjära och ledade armrobotar. De erbjuder även visualisering och optimering av processens sekvenser. Vikter upp till 50 kg kan hanteras. Alla robotar är toppmoderna och är enkla och lätta att förstå både vad gäller robotprogrammering och drift.
Oavsett om det gäller enkla manuella arbetsplatser eller helt automatiserade linjer, så har Hahn Automation den kunskap och tekniska kompetens som krävs för en optimal lösning för kundens problem tack vare många framgångsrikt genomförda projekt över hela världen.

Ytterligare information om Hahn Automation finner du på: www.haehn-automation.de

 
   
 
 

SAS AUTOMATION

SAS Automation är en av världens största leverantörer av modulära komponentbaserade robotliknande end-of-arm verktyg och gripdon.

SAS Automation tillhandahåller gripdon för alla fabrikat av robotar som används både inom tillverknings– och plastindustrin.

Ytterligare information om SAS Automation finner du på: www.sasgripper.com